de_DE  en_GB

Dyr med på rejsen

Hvis du ønsker at medbringe dit kæledyr på rejsen, skal du ringe til Alsie Express på 88 81 11 11 minimum 48 timer inden afrejsen og meddele dette. På grund af kapacitet er der  begrænsninger for antallet af dyr og størrelsen af dyr ombord.

Hunde og katte på maks. 8 kg. (inkl. taske/transportboks) er tilladte i kabinen. Overstiger de denne vægt, så skal de transporteres i lastrummet ligesom øvrige kæledyr.

Alle dyr skal transporteres i transportboks. Af hensyn til dyrets velbefindende, skal boksen være stor nok til, at dyret kan stå op, vende sig og ligge naturligt i det. Hvis buret ikke opfylder kravene, kan check-in-personalet afvise at tage dyret med ombord.

Husk dokumentation
Når du rejser med dyr, skal du kunne dokumentere for dyrets sundhed ved indrejse og gennemrejse af alle lande på ruten, sørge for mikrochip eller tatovering og sikre, at dyret har et pas, når du rejser i EU.

Skal du have dyret med videre fra Københavns Lufthavn, så skal du være opmærksom på, at ikke alle selskaber tilbyder transport af kæledyr. Ligesom der i nogle tilfælde er særlige forudsætninger, som skal være opfyldt, for at tage et kæledyr med ind i et andet land. Undersøg derfor flyselskabets retningslinjer samt rejsemålets ambassade, inden afrejse.

Priser
Det koster ekstra at have kæledyr med på rejsen. Kæledyr kan derfor ikke erstatte eller indgå i den inkluderende bagage.
Førerhunde rejser dog altid med Alsie Express uden ekstra omkostninger. Der skal imidlertid stadig reserveres plads til hunden, og den skal opfylde de bestemte godkendelser.

Kæledyr i kabinen (hund og kat): 150 kr.
Kæledyr i lastrummet i boks maks. 158 cm (9-14kg): 225 kr.
Kæledyr i lastrummet i boks maks. 158 cm (fra 15kg): 450 kr.

Betalt gebyr for kæledyr i kabinen refunderes ikke.

Dyr i kabinen
Som rejsende må du medbringe én hund eller kat i kabinen (maks. 8 kg. inkl. taske/transportboks), såfremt dyret befinder sig i en lukket transportboks placeret på gulvet foran dig under hele flyvningen.
Andre typer af kæledyr transporteres i lastrummet.

Hvis du medbringer et kæledyr, så kategoriseres dette som håndbagage. Det er derfor ikke tilladt at medbringe øvrig håndbagage.

Regler for transportbokse ombord i kabinen:

  • Vægten inkl. dyr må ikke overstige 8 kg.
  • Dimensioner på transportboksen må maks. være 40 x 25 x 23 cm

Dyr i lastrummet
Det er som hovedregel tilladt at medbringe kæledyr i lastrummet – og du må her gerne medbringe mere end ét dyr. Der er samme tryk og temperatur i lastrummet som i passagerkabinen.

Alle dyr skal indcheckes som bagage og være forsvarligt placeret i en godkendt transportboks.

Regler for transportbokse ombord i lastrummet

  • Boksen skal være solid, tæt og ren.
  • Materialet skal være glasfiber, metal eller hård plastik og udstyret med håndtag.
  • Bokse, der udelukkende er lavet af trådnet og bure med lav bundpladekant er ikke tilladte.
  • Dyret skal have adgang til vand (og evt. mad)
  • Bunden af buret skal være dækket med aviser eller savsmuld. (Hø eller halm må ikke anvendes).
  • Der må gerne transporteres to dyr i samme bur, såfremt de ikke overstiger 14 kg. pr. dyr – og desuden er nogenlunde lige store og lige gamle (eller begge udvokset). Der betales pr. boks, og ikke pr. kæledyr.
  • Der må gerne transporteres tre dyr i samme boks, hvis dyrene er under seks måneder gamle – og fra samme kuld. Der betales pr. boks, og ikke pr. kæledyr.

Af hensyn til dyrets velbefindende, skal boksen være stor nok til, at dyret kan stå op, vende sig og ligge naturligt i det. Hvis buret ikke opfylder kravene, kan check-in-personalet afvise at tage dyret med om bord.