de_DE  en_GB

Rejsende med handicap - info Sønderborg lufthavn

I Sønderborg Lufthavn tilbydes handicappede og personer med nedsat mobilitet både faciliteter og rejsemuligheder, som opfylder de individuelle behov.

P-pladser og assistance
Lufthavnen har etableret specielle p-pladser til invalidekøretøjer. Disse pladser er placeret tæt på lufthavnsterminalens indgang. Har du behov for hjælp til at komme fra p-pladsen til lufthavnsterminalen, skal du blot ringe på nummeret, som er anført på de opstillede skilte ved siden af.

Terminalbygning
Lufthavnsterminalen er indrettet således, at du nemt kan orientere dig.

Når du nærmer dig glasskydedørene, vil de forblive åbne i al den tid, som det kræver at passere dem.

I terminalbygningen er der lettilgængelige toiletter, som er særligt indrettet til kørestolsbrugere.

Lufthavnen i Sønderborg disponerer desuden over et antal kørestole, som frit kan benyttes af handicappede og personer med nedsat mobilitet.

Sikkerhedskontrol
Handicappede og personer med nedsat mobilitet skal i lighed med de øvrige passagerer gennemgå et sikkerhedscheck. Sikkerhedspersonalet vil foretage checket med hensyntagen til dit handicap.

Op/nedbæring
Lufthavnen i Sønderborg råder over specielt løfteudstyr samt personale, der er specialtrænede til at udfører op/nedbæring af handicappede og betjene personer med nedsat mobilitet. Tjenesten tilbydes uden yderligere gebyrer – og rekvireres, og tilbydes alle, der har behov for op- eller nedbæringsservice. Dette skal meddeles senest 48 timer før afgang.

Ombord
Når du er hjulpet ombord på flyet vil personalet fra Alsie Express sørge for, at du får en så behagelig rejse som muligt. I Københavns Lufthavn vil personale fra Falck assisterer dig af flyet og videre ud gennem afgangshallen. Du har mulighed for at få assistance helt ud til din videre transport – uanset om det er bil, taxa, metro, bus eller tog.