de_DE  en_GB

Beskadiget bagage

Hvis din bagage mod forventning skulle er blevet beskadiget under transporten, skal du straks melde det til personalet i ankomstlufthavnen.

Vore samarbejdspartnere i lufthavnen vil hjælpe med at udfylde en skades rapport. Denne skal, sammen med kvittering for flyrejse  og bagagekvittering, sendes til dit forsikringsselskab. Hvis du ikke har et forsikringsselskab, sendes kravet til Alsie Express, vedlæg kontonummer, registrerings nummer, bankens navn,  originale dokumenter/kvitteringer, samt eventuelt kvittering for reparation/køb af ny kuffert, hvis dette er aftalt.

Vi gør opmærksom på at skrøbelige genstande eller genstande af særlig værdi, såsom værdipapirer, pas, computere, penge, medicin, smykker, kameraer, musikinstrumenter, nøgler og lignende, altid skal placeres i håndbagagen – og erstattes derfor ikke.

Alsie Express dækker ikke skader på bagage, hvor skaden anses for at være forårsaget af normal slitage, såsom ridser, skrabe mærker, samt tilsmudsning fra anden bagage + ødelagte hjul. Det er vigtigt, at bagagen er vandtæt og  i en sådan forfatning, at den kan tåle stød og tryk fra anden bagage.

Alsie Express erstatningsansvar er begrænset i henhold til gældende nationale og internationale love og regler for indchecket bagage.

Derudover dækker Alsie Express ikke skader på og bortkomst af følgende genstande:

  • Penge, smykker, nøgler og øvrige værdigenstande
  • Medicin, medicinske apparater/udstyr
  • Computere, kameraer, videooptagere og andet elektronisk udstyr, samt spil og tilbehør til disse
  • Forretningsdokumenter/personlige dokumenter
  • Skrøbelige genstande, malerier, fordærvelige varer
  • Mobiltelefoner, briller/solbriller, ure, nøgler
  • Musikinstrumenter, sports udstyr og klap/barnevogne, barnesæder til bil, cykler, fiskestænger, golfkøller, ski og andet skrøbeligt udstyr, der som udgangspunkt ikke er egnet til flytransport og ikke er tilstrækkeligt emballeret i hård emballage.

Alsie Express har følgende retningsgivende rater i situationer, hvor man antager at bagagens værdi bliver forringet. Disse er 30 % det første år, derefter 10% pr år – maks kompensation er på DKK 500,- .

Såfremt der er spørgsmål er du velkommen til at sende en mail til Alsie Express