Jersey

NY DATO!

Book flybillet

    • + Rejs med børn

Oplev enestående historie, natur og udsøgt cuisine på Jersey

  Kort over Jersey og Guernsey

 

Jersey udgør sammen med Guernsey, Sark, Herm og Alderney, Kanaløerne udfor den franske kyst. De er under den engelske krone, men ikke en del af United Kingdom, og heller ikke er en del af EU.

Jersey ligger omkring 20 km fra Normandiets kyst og er ca.15 km lang og 8 km bred – omkring en femtedel af Bornholm, men alligevel den største og sydligste af øerne.

De mange forskellige seværdigheder og den flotte natur har noget for alle.  Jersey er et ideelt rejsemål uanset om du er til en romantisk smuttur, aktive oplevelser, gastronomi for feinschmeckere eller oplevelser med familien. 

Jersey's natur er præget af tidevandet med op til over 10 meters forskel mellem ebbe og flod. Derfor har havet har stor betydning for fiskeri på Jersey, hvor man både har østers- og muslingebanker, og fiskeri af hummere og krabber.

 

Transport & Kørsel på Jersey

Med LibertyBus kan du komme fra Lufthavnen til St. Helier station på cirka 25 minutter. Bussen kører også rundt til seværdigheder på øen og en billet koster omkring 2 pund.

Man kan også leje en bil, og selv gå på opdagelse. Der køres i venstre side som i England, og på hele øen er der en fartbegrænsning på maks. ca. 65 km/t - på mange af de smalle sideveje endnu langsommere.

Det er også muligt at leje cykler, eller vandre og nyde naturen i langsommere tempo.

 

Mad

På Jersey er havet allestedsnærværende, og øen byder på noget af verdens mest dramatiske tidevand. Tidevandet bringer mineraler og smag til øens afgrøder, og Jersey er berømt for både sine særlige kartofler, køer, hummer og østers – også kaldets Jersey’s Big Four. Så på Jersey venter ikke blot enestående natur og spændende historie, men også kulinariske oplevelser ud over det sædvanlige på øens fantastiske restauranter.

Få tips og ideer på fx Tripadvisor.

 

Oplevelser

Uanset om man vil se øens historiske vartegn og seværdigheder som Mont Orgueil, Strongpoint Corbière eller Liberation Square, besøge katedralerne eller tage i Jersey Zoo er der noget for alle. Ta´ også en tur med Le Petit Train og få en mini-guidet tur på cirka 20 minutter.

 

Skal du rejse med stor kuffert/ indchecket bagage?

Når du booker din rejse, så vær opmæksom på, at Basic billetterne kun inkuderer et styks håndbagage på maks. 8 kg.

Har du behov for at medbringe en stor kuffert/indchecket bagage, så bør du vælge en Plus billet, eller for 239,- pr. vej tilkøbe bagage.

 


 

 


Få tips og book hotel på Jersey hos vores samarbejdspartner: