Ruten mellem Sønderborg - København er midlertidigt indstillet frem til 16. august 2020. Alle henvendelser venligst på mail til info@alsieexpress.dk.

Sådan kommer du let til København midtby

Når du er landet i København Lufthavn efter en nydelig, hurtig og behagelig flyvetur, har du forskellige muligheder, hvis du skal videre mod København midtby. Du kan enten tage toget, bussen, metroen eller en taxa.

Tog

Toget er en rigtig effektiv mulighed at benytte for at komme til København centrum. Der afgår et tog cirka hvert 10. minut nær Terminal 3 i dagtimerne, og det tager 14 minutter at komme til København Hovedbanegård.

Du kan købe din billet på flere måder. Du kan købe billetter hos DSB’s billetkontor, der befinder sig ved Terminal 3, eller du kan benytte en af de mange billetautomater, der er stillet op i nærheden af perronen. Det er også muligt at købe billetten via DSB’s app, der kan fås både til iPhones og android-telefoner.

Hvis du har et rejsekort fra DSB, skal du ikke bekymre dig om antallet af zoner, da systemet selv finder ud af dette, hvilket også er tilfældet hvis du benytter DSB’s app. bruges du bruger app'en, skal du blot indtaste ønskede endestation, hvorefter appen regner ud, hvor mange zoner der er til denne station.

Vælger du at købe din billet hos DSB’s billetkontor, skal du heller ikke spekulere over antallet af zoner, da de ansatte vil kunne hjælpe dig.

Køber du din billet i en af billetautomaterne, skal du oplyse, hvor mange zoner du ønsker at købe billet til. For at komme til København Hovedbanegård fra København Lufthavn skal du købe tre zoner. 

Har du planer om at benytte offentlig transport meget under dit besøg i København, kan det godt betale sig at købe et 24 timers ’City Pass’. Dette giver adgang til, at du kan rejse ubegrænset mellem zone et og fire i 24 timer.

Hvis du følger dette link, kan du se, hvilke områder zone et til fire dækker. Vi kan oplyse om, at et disse zoner dækker både København Hovedbanegård samt København Lufthavn.

 

Bus

En anden god mulighed for at komme videre til København centrum fra København Lufthavn er ved at tage en af de mange forskellige buslinjer, der kører mod København. 

Hvis du vælger at køre med bus, er det muligt at købe busbillet i bussen. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge Dankort eller lignende, og at du derfor skal have kontanter.

En anden mulighed er at benytte dit rejsekort. Du skal dog naturligvis være opmærksom på, at dit rejsekort er tanket op.

Ydermere kan du vælge at købe din busbillet ved hjælp af appen ’Mobilbilletter i Hovedstaden’, der kan hentes både i App Store og Google Play.

 

Metro

En tredje god mulighed for at komme til København midtby er at benytte metroen. Metro-stationen befinder sig i forlængelse af Terminal 3.

Metroen stopper følgende steder: Kastrup, Femøren, Amager Strand, Øresund, Lergravsparken, Amagerbro, Christanshavn, Kongens Nytorv, Nørreport, Forum, Frederiksberg, Fasanvej, Lindevang, Flintholm og Vanløse.

Du har flere forskellige muligheder for at købe din billet til metroen. Det er muligt at købe billetter via automater, der er sat op i nærheden af metrostationen. Derudover er det muligt at købe billet i DSB’s billetsalgskiosk, der befinder sig ved Terminal 3. Ydermere er det muligt at benytte rejsekort, og det er ligeledes muligt at købe din billet via appen ’Mobilbilletter i Hovedstaden’, der kan downloades til både iPhones og android-telefoner. Prisen på billetten afhænger af, hvor langt du skal. Via dette link kan du se et zonekort og på den måde finde ud af, hvor mange zoner du har brug for at købe for at komme til den destination, du ønsker.

Metroen er en rigtig fin transportmulighed, da du uden tvivl vil undgå lange ventetider, da der konstant kører metroer.

 

Taxa

Hvis du har et møde eller en aftale på en specifik adresse, kan det være en god idé at tage en taxa. Der holder stort set altid ledige taxaer og venter på passagerer nær lufthaven. Taxaerne holder typisk ude foran Terminal 3.

Hvis du vælger at tage en taxa til midtbyen, kan man være helt sikker på, at du kommer godt og sikkert frem til din destination, og det kan bestemt være en fordel at benytte denne transportmulighed, hvis du ikke er så velbevandret i Københavns geografi. De fleste taxachauffører kender størstedelen af Københavns gader, og skulle du ende i en taxa med en taxachauffør, der ikke kender din ønskede destination, kan man være sikker på, at taxachaufføren har GPS i vognen og derfor alligevel sagtens vil kunne transportere dig hen til det ønskede mål.

Hvis du skal bruge en taxa til Sverige, kan du også finde det ved Terminal 3. Du kan enten tage svensk eller dansk taxa til Sverige.

Hvis det utænkelige skulle ske, og du ender med at stå ved Terminal 3 og kigge forgæves efter en ledig taxa, er der en række forskellige taxaselskaber, du kan ringe til. Du kan for eksempel ringe til DanTaxa på 70 25 25 25, hvor du har mulighed for at få en VIP taxa. En anden mulighed er at ringe på 35 35 35 35 til taxaselskabet 4x35. Der er desuden en række andre taxaselskaber også, der kører fast i København, men vi tvivler meget på, at det overhovedet bliver aktuelt at ringe efter en taxa, da der stort set altid holder en eller flere ledige vogne og venter på passagerer ved Terminal 3.