Specialbagage

Specialbagage som fx musikinstrumenter, sportsudstyr eller kørestole, er bagage, der på grund af sin størrelse, vægt eller form ikke overholder de foreskrevne bagageregler.

Specialbagage bestilles samtidig eller efter du har booket din rejse.

Se priser for specialbagage.

Betingelser for specialbagage:

 • Ski og snowboard-udstyr
  Vægten på skitasken må ikke overstige 12 kg. Den samlede mængde skiudstyr må ikke overstige 23 kg. Udstyret skal pakkes forsvarligt ind.
 • Golfudstyr
  Golfudstyr skal pakkes i en golfbag og må maksimalt indeholde 14 golfkøller og -jern, 12 golfbolde og et par golfsko.
 • Cykel
  Cykler skal pakkes, så de ikke tager skade eller skader anden bagage. Det vil sige, at cyklens styr skal drejes, så det ligger langs stellet. Pedalerne skal tages af. Luften skal tages ud af dækkene, og cyklen skal gerne pakkes i en taske.
 • Kørestol 
  Kørestole medbringes altid gratis. Registrer din kørestol ved at ringe til Alsie Express senest 48 timer før afgang, så vi kan give dig den nødvendige assistance.
 • Dykkerudstyr
  Dykkerudstyr må indeholde en helt tom iltflaske, et sæt regulatorer, en vest, en dykkermaske, dykkerfødder, snorkel samt lampe (uden batteri).
 • Fiskeudstyr 
  Det er tilladt at medbringe én fiskestang i en taske eller en boks, samt lokkemadsboks og en lystfiskertaske eller kurv.
 • Vandski 
  Du må medbringe ét par vandski eller ét wakeboard. Udstyret bør pakkes forsvarligt ind.
 • Surfboards, kiteboards eller windsurfing 
  Surfboard, kiteboard, og bom med eventuelt tilhørende sejl samt andet udstyr skal pakkes sammen i én taske. Maks. længde er 277 cm.
 • Musikinstrumenter
  Hvis dit instrument overholder reglerne for almindelig bagage, kan du blot checke det ind ved skranken eller evt. Bag Drop. Husk altid at pakke instrumentet i en hardcase. Musikinstrumenter, der ikke overskrider målene for håndbagage , må medtages i kabinen. Større musikinstrumenter skal registreres hos Alsie Express
  Celloer og og andre meget værdifulde instrumenter, kan kun medbringes i kabinen, og der skal bookes et ekstra sæde til instrumentet.

Våben 
Der er strenge regler i forbindelse med transport af våben og ammunition. Hvis du ønsker at medbringe våben eller ammunition, skal du derfor skriftligt bekræfte:

 • At du har en gyldigt våbentilladelse.
 • At våbnet ikke er ladt.
 • At våbenet er adskilt så meget som muligt.
 • At våben og ammunition er pakket i separat bagage.

Hvis du ønsker at medbringe våben, skal du checke ind minimum 1 time før afgang. Du bør ligeledes afsætte ekstra tid i forbindelse med eventuel videre transport. Ved ankomsten skal du kontakte personalet, for at få udleveret dit våben.

Det er ikke tilladt at medbringe:

 • Personal Movement Devices (PMD) – IKKE tilladt:
  Airwheel, Solowheel, Hoverboard, Segway, Mini-Segway og Balance Wheel indeholder et kraftigt Lithium batteri, der kan bryde i brand, og må ikke medbringes i hverken lastrum eller i kabinen.


Følgende typer specialbagage skal ikke registreres inden afrejse:

 • Barnevogn, klapvogn og paraplyklapvogn
  Barnevogn og klapvogn skal indleveres som almindelig bagage ved check-in. Paraplyklapvogn kan også afleveres ved flyets indgang hvis man ønsker det. I sidstnævnte tilfælde vil personalet fragte den i lastrummet og placere den ved flyets udgang ved ankomsten (fragten er gratis og på eget ansvar).
 • Autostol til baby (0 -1 år) (Maks. 65 x 45 x 40 cm)
  Skal indleveres som almindelig bagage. Ønsker I autostolen med ombord, skal der bookes en plads til den, og I skal betale samme pris som for et barn mellem 2-12 år.

Skrøbelig bagage

Skrøbelig og værdifuld bagage bør som hovedregel transporteres som håndbagage . Er det ikke muligt, bør bagagen pakkes forsvarligt ind. Indcheckede musikinstrumenter bør fx pakkes i en hardcase, og skarpe genstande pakkes ind, så de ikke kan trænge igennem tasken og gøre skade på mennesker eller andet bagage.

Beskadigelse af skrøbelig eller værdifuld bagage, der opbevares i lastrummet, erstattes ikke.

 

Se priser for specialbagage.

 

Vær opmærksom på, at der kan foreligge andre regler, hvis du skal flyve videre med et andet selskab.