Børn, der rejser alene

Alsie Express tilbyder at assistere dit barn under hele rejsen – fra du tager afsked i den ene lufthavn, til de bliver hentet af en de kender i den anden.

Skal et barn rejse uden ledsagelse af deres forældre eller en anden voksen (min. 16 år), som barnet kender, tilbyder Alsie Express at assistere barnet under hele rejsen.

Assistancen skal bestilles inden afrejse, og der skal udfyldes et håndteringsdokument, som medbringes.

Aldersgrænser

Det er ikke tilladt at lade børn under 5 år rejse med Alsie Express uden ledsagelse af en voksen.

Alle børn i alderen 5-11 år, som rejser alene skal have assistance fra Alsie Express.

Er barnet mellem 12-15 år, er det frivilligt, om I ønsker at benytte Alsie Express assistancen.

 

Sådan gør du:

1. Billet
Book en børnebillet (uden voksen) på vores hjemmeside, minimum 48 timer før afrejse. Så er vi sikre på at have det nødvendige personale til rådighed for dit barn eller dine børn.
Husk at medbringe et udfyldt håndteringsdokument.

2. Håndteringsdokument
Inden du overleverer barnet til assistancen i lufthavnen, så skal du udfylde et håndteringsdokument. Du kan downloade dokumentet her på siden, og udfylde det i ro og mag derhjemme, eller evt. udfylde det ved skranken i forbindelse med check-in. Håndteringsdokumentet er dit bevis på, at din barn assisteres af en voksen gennem hele rejsen samt afleveres til den rette person ved ankomsten.

TIP: Rejser dit barn ofte uden ledsager, kan du gemme det udfyldte pdf-dokument på din computer. Så er det hurtigt klart til næste rejse.

3. Overlevering af barnet
Senest 45 minutter før afgang i Sønderborg og 1 time før i Københavns Lufthavn skal du sammen med barnet checke ind ved skranken ved SAS i Terminal 3, i skal begge vise gyldige ID og indlevere eventuel bagage.
Du kan følge dit barn frem til Security, her vil den personlige assistance tage sig af dit barn til det afleveres til personen, som står anført i håndteringsdokumentet.

Bemærk, at du skal blive i lufthavnen, til flyet et lettet, i tilfælde af forsinkelser eller annullering af rejsen.

Sådan vil dit barn blive assisteret:

Vores kabinepersonale er uddannet til og vant til at assistere børn på rejsen. Udover at hjælpe barnet med de praktiske ting undervejs, sørger de for, at barnet er trygt og finder sig godt tilpas.

Efter sikkerhedskontrollen vil den personlige assistance tage sig af dit barn ud til gaten og ombord på flyet. Ombord tager kabinepersonalet sig af barnet. Barnet tilbydes noget at drikke og snacks.

Efter landing vil barnet blive hjulpet af flyet og afleveret til den person, der står på håndteringsdokumentet.

Husk ID, når barnet afhentes. Uden gyldig billedlegitimation udleveres barnet ikke.

 

Hvis flyet er forsinket:

Skulle flyet være forsinket, så beder vi dig som udgangspunkt om at blive i afgangshallen sammen med barnet, indtil ny planlagt afgang.

Vi sørger for, at personer på håndteringsdokumentet bliver underrettet om eventuelle yderligere ændringer og nødvendige informationer.